Korte Hoefstraat 1B

5046 DA Tilburg

+31 (0)13 536 29 22

+31 (0)6 137 92 651

E-mail

info@fysiotherapietilburg.nl

Reumatologie

Reumatologie

In de omgeving van Tilburg is een reumanetwerk ontwikkeld. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen de vakgroep Reumatologie van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden Ziekenhuis, eerstelijns reumafysiotherapeuten en de Reuma patiëntenvereniging (RPV) van Tilburg.
 
De bedoeling van het netwerk is dat de reumatoloog, verpleegkundig specialist of reumaconsulent reumapatiënten verwijst naar de gespecialiseerde reumafysiotherapeut.
Deze meet de gezondheidstoestand van de patiënt en plaatst hem op basis van afkapwaarden en zijn klinische expertise in een passende oefengroep. Uniek aan het netwerk is dat de reumapatiënt kan kiezen uit diverse aangepaste sporten om zijn gezondheidstoestand op peil te houden, zodra hij/zij klachtenvrij is of uitbehandeld bij de fysiotherapeut.
 
Voorbeelden zijn zwemmen, nordic walking, thai chi en ook “hippere” sporten als zumba fitness. De Sportinstructeurs die dit verzorgen, worden geschoold in reumatische aandoeningen en houden contact met de fysiotherapeuten. Als de gezondheidstoestand van de patiënt achteruit gaat, wordt hij terugverwezen naar de reumatoloog.
 
Het netwerk is speciaal bedoeld voor mensen met Reumatoide artritis (RA), Spondylitis Ankylpoetica (Morbus Bechterew) en Poly-Arthrose. Andere vormen van reumatische aandoeningen kunnen echter ook behandeld worden buiten het reumanetwerk om.

Meer weten over dit onderwerp?
Direct een afspraak maken?

U kunt ons via email of telefonisch bereiken.
U kunt ook het formulier op deze pagina invullen en versturen dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Heeft u lichamelijke klachten of ongemakken wacht dan niet af dat is altijd de slechtste optie. Vraag advies aan een deskundige of zoek hulp van een specialist.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het logo van fysio- manuele therapie praktijk korte hoefstraat tilburg

het logo van 'de fysiotherapeut'

Side Bar
Secured By miniOrange