Korte Hoefstraat 1B

5046 DA Tilburg

+31 (0)13 536 29 22

+31 (0)6 137 92 651

E-mail

info@fysiotherapietilburg.nl

Chronische patiënten

Openingstijden

Maandag

06:30 - 20:00

Dinsdag

07:00 - 18:00

Woensdag

07:00 - 20:00

Donderdag

07:00 - 18:00

Vrijdag

06:30 - 18:00

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Fysiotherapie voor chronische patiënten

  • Chronisch staat in dit geval voor aandoeningen welke voorkomen op de “lijst van Minister Borst” en niet zoals de term “chronisch” doet vermoeden voor klachten of aandoeningen die niet meer overgaan en dus in de volksmond als “chronisch” worden genoemd. Voordat er aanspraak kan worden gemaakt op dit basis deel van de verzekering dienen de eerste 20 behandelingen te worden vergoed uit de aanvullende verzekering en/of komen voor rekening van de patiënt zelf. Vanaf de 21ebehandeling wordt fysiotherapeutische behandeling bij deze aandoeningen vergoedt uit het basispakket. (Let wel: ook dan wordt eerst het eigen risico aangesproken indien deze nog niet verbruikt is). Bij fysiotherapie voor chronische aandoeningen is wél een verwijzing noodzakelijk van uw (huis)arts.

Fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar

  • Maximaal 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Aansluitend komt de vergoeding uit het aanvullende pakket, afhankelijk van de door u gekozen vergoeding, en/of komen voor rekening van de (ouders van de) patiënt  zelf. Is er sprake van een chronische aandoening volgens de “lijst van Minister Borst”, dan vallen alle behandelingen van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Bij fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar is geen verwijzing nodig van uw (huis)arts. Bij een chronische aandoening dient u wel wee in het bezit te zijn van een verwijzing.

Betalingen

De rekening wordt ingediend bij de gecontracteerde zorgverzekeraar en deze zal uw behandeling vergoeden indien u hier recht op heeft. In alle overige gevallen wordt de rekening naar de patiënt gestuurd. In de praktijk hebben we de beschikking over een PIN apparaat dus u kunt meteen betalen