Korte Hoefstraat 1B

5046 DA Tilburg

+31 (0)13 536 29 22

+31 (0)6 137 92 651

E-mail

info@fysiotherapietilburg.nl

Triggerfinger

Aandoeningen

Onze webwinkel, speciaal voor u

Braces-Bandages Tilburg

Gratis verzending vanaf € 105,-
    1. Kosten voor een verzending tot € 105,- zijn € 6,75 per bestelling.
    2. Producten kunt u na bestelling ook gratis afhalen in onze praktijk.
  • Alle prijzen zijn incl. BTW
  • Wij verzenden in Nederland en België via TNT-Post.

Triggerfinger

Synoniemen:  hokkende vinger, springvinger, tendovaginitis stenosans, stenoserende tenosynovitis, knipmesvinger, snapping finger.
Wat is het ?
Een irritatie van de peesschede die de buigpees van een vinger of duim omgeeft. Deze irritatie leidt tot een lokale zwelling in de pees en/of peesschede vernauwing. Dit belemmert het normale, soepele glijden van de buigpees tijdens buigen en strekken van de vinger.
Klachten
Klachten beginnen vaak met pijn of een vervelend gevoel aan de basis van de vinger of duim. Soms is er een zwelling zichtbaar of voelbaar. De vinger kan op slot gaan zitten waardoor hij in een buigstand blijft staan. U moet hem dan weer met de andere helpen om te strekken.
Oorzaak:
De oorzaak van een triggerfinger is niet altijd duidelijk. De aandoening ontstaat soms na zware inspanning of abnormaal gebruik van de hand. Wel komt de aandoening vaker voor bij bij patiënten met reuma, jicht en suikerziekte, en ligt hier zeker een oorzakelijke relatie.
Behandeling:
Het doel van de behandeling is ervoor te zorgen dat de pees niet langer op slot gaat zitten en dat de vinger of duim weer zonder pijn volledig bewogen kan worden. De irritatie van de pees en peesschede moet verminderd worden om de pees weer soepel heen en weer te kunnen bewegen. Het slikken van ontstekingsremmende medicijnen of het inspuiten hiervan (injectie) kan de zwelling en pijn verminderen en soms de klachten doen verdwijnen.
Wat kan fysiotherapie betekenen ?
Het wegnemen van de eventuele oorzaak. Koelen met ijs ter bestrijding van pijn en zwelling. Lokale massagetechnieken (fricties) en mobilisaties van de pees/peesschede. Het gebruik van een (nacht)spalkje kan soms voldoende helpen.

Meer weten over dit onderwerp?
Direct een afspraak maken?

U kunt ons via email of telefonisch bereiken.
U kunt ook het formulier op deze pagina invullen en versturen dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Heeft u lichamelijke klachten of ongemakken wacht dan niet af dat is altijd de slechtste optie. Vraag advies aan een deskundige of zoek hulp van een specialist.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Het logo van fysio- manuele therapie praktijk korte hoefstraat tilburg

het logo van 'de fysiotherapeut'